Resultater fra rallyet

Vanskelig å følge med

Rally Hokksund er ikke verdens mest kjente rallyløp. Vi her på RallyHokksund.no elsker selvfølgelig løpet vårt og vil tiltrekke oss mer oppmerksomhet nettopp av den grunn. Men vi forstår jo veldig godt at det finnes viktigere steder for rallyuniverset. Ingen illusjoner her i gården. Rally Hokksund er i bunn og grunn et rallyløp for amatører og hobbyførere som gjerne vil utvikle seg. Joda, mange kjendiser og store navn har kommet innom Hokksund med jevne mellomrom, men selve løpet har blitt oversett av internasjonale organisasjoner i mange år. Vi mener at det er staten og Norges Motorsportforbund som bør ta skylden for dette. Med de rette investeringene og litt markedsføring på internasjonalt nivå kunne Rally Hokksund blitt til en sensasjon. Et ordentlig norsk rally i norske omgivelser like ved den norske hovedstaden. Hele rallymiljøet i Norge hadde blitt påvirket, og flere ungdommer ville satset mer på rally – for øyeblikket er det mer en hobby for mange, men det er bevist at nordmenn er født med talent for forståelse (og læring) av motorsport. Så det er opp til våre folkevalgte og motorsportvalgte å hjelpe utviklingen i riktig retning. Dessverre ser vi dog at Rally Hokksund ikke har noe eget nettsted engang. Det er umulig å finne alle resultater fra tidligere løp på nettet, såpass lite oppmerksomhet har det norske rallyløpet fått av mennesker som kan gjøre en forskjell. Det skal ikke være slik. Organiseringen må bli bedre, og administrasjonen må ta ansvar. Ellers vil Rally Hokksund falme helt bort med tiden uten engang å ha gått inn i historiebøkene.

Uforventet kansellering

Det verste som kan skje med et rallyløp, er selvfølgelig en avlysning. Når ting blir gjort så amatørmessig som under den gjeldende administrasjonen av Rally Hokksund, kan man dessverre forvente hva som helst. Spesielt etter at rallyløpet har vært av og på i flere år. Enkelte ganger har Rally Hokksund blitt avlyst på grunn av manglende oppfølging og dårlig arbeid av de som står for organiseringen. Andre ganger har markedsføringen vært udugelig, og folk fikk så lite informasjon om løpet at ingen skrev seg på. Alt som trengs er en pressemelding og noen e-poster til de ulike motorsportklubbene i landet, så har man et rally. Vanskeligere er det ikke. Arbeidet har blitt utført godt fra tid til annen – blant annet i 2009, når over ett hundre mennesker skrev seg på de to etappene rundt Hoensvannet og Hagatjern. Det året fikk Rally Hokksund mengder av oppmerksomhet, og selv i de vanskelige vinterforholdene ble en komplett oversikt over vinnere skrevet ned. Den gangen var det Rolf Lia i sin Porsche 911 som tok førsteplassen i Klasse A, mens Ove Billerud i sin Volvo Amazon 122 S tok premien i Klasse C. Året etter var det duket og klart for et nytt løp, og på nytt var organiseringen meget god. På nytt stilte over ett hundre mennesker opp ved Eiker senter, men det var Martin Stenshorne som tok førsteplassen denne gang med sin fantastiske Mitsubishi Lancer.

Følg med i fremtiden

Forhåpentligvis vil vi her på RallyHokksund.no klare å vekke nok oppmerksomhet rundt dette norske rallyløpet for å få på plass en bedre administrasjon. Vi er helt sikre på at en rekke folk vil stille opp for Rally Hokksund og jobbe gratis for å utvikle interessen for løpet blant våre landsmenn. Når nordmenn selv forstår hvor fantastisk det hadde vært med et ordentlig rally i Osloområdet, vil populariteten til Rally Hokksund stige av seg selv, og flere løp vil avholdes her. Med litt ekstra oppmerksomhet fra norske kjendiser og en solid investering i infrastrukturen rundt etappene (nye stier, benker, tribuner) vil vi klare å løfte Rally Hokksund til et helt nytt nivå.