Profilen Steve Røkland


Se opp for Steve Røkland

Hvis du har sansen for norsk motorsport, har du sikkert hørt veldig mye om Steve Røkland allerede. Den norske utøveren har prestert på et meget høyt nivå i mange, mange år – nesten så fort han kunne gå. Veien fra barnehagen til rallyløypene var veldig kort for unge herr Røkland, for å si det slik. Allerede som åtteåring begynte Steve å vise interesse for motorsport, og foreldrene lot ham derfor prøve seg på motorcross. Etter hvert gikk den unge gutten over til crosskart, og det ble straks tydelig at han hadde et stort talent for alt på fire hjul. Innen kort tid ble Steve Røkland først Norgesmester, deretter vinner av Svenskecupen, og til slutt Nord-europeisk mester i crosskart. Hvis du følger med på motorsport, spesielt da rally, anbefaler vi på det varmeste at du holder et øye med Steve Røkland og hans karriere.

Tidlig krøkes

Uttrykket om den gode kroken som må krøkes tidlig passer veldig godt til 26 år gamle Steve Røkland. Enkelte mennesker har en innebygd tendens til å søke etter noe de brenner for – de viser slikt veldig tidlig, og kan oppsøke muligheter for å la sine ønsker bli til virkelighet nærmest umiddelbart etter fødselen. Det er selvfølgelig kjempeviktig at foreldrene lar sine unger følge sine drømmer, uansett hva de drømmer om. Her hadde Røkland flaks, for han vant sin første pallplassering i crosskart allerede som 14-åring. Ikke bare et lokalt løp, men Norgesmesterskapet – som 14-åring!

Norgesmester i det meste

Helt siden Røkland forstod hvor morsomt det var å være blant vinnerne i et rallyløp, var det umulig å stoppe ham. Allerede året etter ble han både Norgesmester i crosskart, vinner av Sprintcupen og Svenskecupen. Dette i tillegg til en andreplass i Sverigesmesterskapet! Mange sperret opp øynene allerede da, for det var veldig tydelig at den unge gutten hadde en strålende karriere foran seg. År 2008, kun to år etter det hele begynte, ble Røkland både Norgesmester, Svensk mester, vinner av Svenskecupen, Sprintcupen og det Nordeuropeiske mesterskapet. Dermed dukket hans første internasjonale meritt opp på hylla.

Internasjonale meritter

Steve Røkland har ikke vært med på altfor mange internasjonale løp, siden han evaluerer sine krefter godt og forstår at man må trene seg opp til visse nivåer i stedet for å hoppe uti det med begge bena først. Han har vært med i programmet Bilsporttalentet, kom på fjerde plass i Topdriver og tok fjerdeplassen også i Hadelandsprinten blant seniorer. Slik prøvde Røkland seg frem på et høyere nivå, samtidig som det norske talentet tok nesten alle rallyseire i ungdomsklassen. Han har siden det deltatt i flere internasjonale løp, vært med på det britiske juniormesterskapet i rally, tatt NM-sølv blant seniorer og fått Gullrattet av Norges Bilsportforbund. Røkland tok også andreplassen i Europamesterskapet for juniorer i Latvia 2015.

Fabrikkstøtte fra Peugeot

Nå som Røkland er 26 år gammel, er det på tide å legge frem sitt fulle potensiale og bruke all sin kunnskap til å bevise hva man er god for. På høyt nivå, blant verdensmestere og internasjonale stjerner generelt. Stortalentet har blitt tatt opp i Team Norway fra og med 2016, og kan dermed konkurrere i både Europa- og Verdensmesterskapet i rally. Peugeot har skrevet kontrakt med Steve Røkland og gir ham full støtte i den nærmeste fremtiden. Dermed blir det ekstra spennende å følge med på hans prestasjoner – kanskje man til og med kan satse noen kroner på at nordmannen begynner å ta sine første store, internasjonale seire?

Veien fremover

Det er vanskelig å si hva den unge nordmannen fra Kongsvinger vil foreta seg i årene som kommer, men det er tydelig at han både kan og vil kjøre bil. Med god støtte og hard trening vil vi sikkert se Steve Røkland på TV-skjermene i fremtiden. Rally-VM og andre internasjonale konkurranser er en god utfordring for den norske mesteren.