Om konkurransen

Hokksund – midt i blinken

Det beste med Rally Hokksund er selvfølgelig beliggenheten. Det viktigste med enhver rallybane er beliggenheten. Rally Hokksund ligger midt i smørøyet, med kort avstand til hovedstaden i Norge – Oslo. E18, E134 og Riksvei 35 passerer området, og med nesten urørt natur til alle kanter det endeløse muligheter for bilkjøring i disse traktene. Hokksund er akkurat nærme nok til storbyen og sivilisasjonen den fører med seg, men samtidig langt nok unna moderne omgivelser til å bli ett med naturen som omringer en. Når man kjører bil gjennom Buskerud, spesielt mot Numedal eller Prestfoss, får man glemme seg bort og fokusere på hver minste detalj veien byr på. Takket være den unike norske naturen og de urørte omgivelsene, har Hokksund klart å tiltrekke seg hele Norges rallymiljø.

Rally Hokksund i alle årstider

Det er ikke nok å bruke en strekning til rallyøvelser kun én-to måneder i året. Det er viktig å kunne komme hit når som helst – så fort man får tid. Eller etter behov. Kanskje vil man trene mer på vinterføre det ene året, og på regnvær det neste. Hokksund ligger geografisk godt til, og slik får man en positiv kjøreopplevelse hele året. Beliggenheten med dype daler, fjorder og en rekke ulike bakker på forskjellig nivå passer ypperlig til rally og rallycross. Derfor står tradisjonen veldig sterkt i området, og de aller fleste lokale innbyggere har prøvd motorsport i løpet av livet sitt. Dessuten får man jo motivasjon når såpass mange stjerner kommer hit for å nyte det tradisjonelle rallyløpet.

Viktig gjennomkjøring

Ingen andre NM-runder trekker til seg like mange førere som Rally Hokksund. Noen mener at Rally Hokksund er populært fordi det er et billig og lite løp. Her kan man melde seg på meget lett, og det er såpass lett å komme seg til Hokksund at folk gjerne kommer fra alle kanter. Samtidig er veiene flotte, og alle førerne kan finne et løp som passer dem godt. Dermed blir Rally Hokksund en perfekt gjennomkjøring, en oppvarming til større løp – slik ser kjente rallyførere på saken. De flokker seg hit for å være med på rallyløpet, og tiltrekker enda mer oppmerksomhet, noe området kan nyte godt av.

Stor interesse fra fjern og nær

Som sagt kommer veldig mange mennesker til Rally Hokksund hver gang rallyløpet avholdes. Dette fordi Rally Hokksund ofte avholdes sent på vinteren eller sent på høsten. Da er forholdene perfekte for mer krevende, raske løp. Slik får man i seg viktig trening før VM-sesongen eller andre mesterskap, og blir klar for viktigere prestasjoner.

Hagatjern og Hoensvannet

Rally Hokksund går over flere etapper, og ulike førere foretrekker ulike løp. Eiker senter er som regel startpunktet, mens selve pallen står ved Sanden hotell – der skjer selve premieutdelingen. De to mest kjente løpene i Rally Hokksund er Hagatjern og Hoensvannet, som begge byr på raske forandringer i terrenget og vanskelige svinger der kartleserne må være ekstremt varsomme. Enkelte førere liker å ta disse to etappene flere ganger i løpet av dagene man tilbringer ved Hokksund – slik tøyer man grensene litt ekstra og gjør seg klar til kommende rallyløp.

Kjente førere kommer for å delta

En rekke anerkjente førere har kommet innom Rally Hokksund gjennom tidene, derfor var det svært skuffende når rallyløpet ble avlyst grunnet dårlig planlegging. Når Henning Solberg og Eyvind Brynildsen er på besøk, samles lokalbefolkningen for å følge med på deres fantastiske kjøring. Dette er en av grunnene til at vi brenner så sterkt for Rally Hokksund. Når internasjonale, norske stjerner som Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og de to ovennevnte legende er på plass er det duket og klart for folkefest! Kom innom Buskerud neste gang Rally Hokksund arrangeres, så vil du forstå hvor viktig løpet er for utviklingen av rally i Norge.