Norgescup Rally

Rally i Norge

Norge er et vakkert land, det er liten tvil om dette. Alle har hørt om den unike naturen vi har her, og de uforglemmelige utsiktene som brer seg ut foran alle som utforsker Norge. Siden de første bilene dukket opp på våre veier, har nordmenn brukt store deler av sin fritid til å tøye deres grenser. Det er noe med omgivelsene våre som maner opp til dette. Man vil legge seg inn i hver sving og kjenne bilen dra seg selv ut av vanskelige situasjoner. Når man blander dette med oppoverbakker og vanvittige tuneller, får man en ypperlig rallybane uansett hvor man befinner seg. Dette er nok den største grunnen til at rally er så vanvittig populært i Norge. Martin Schanche og Petter Solberg satte Norge på verdenskartet av motorsport, og siden dette har utviklingen vært ustanselig. Nå om dagen finner du Andreas Mikkelsen og Mads Østberg blant verdenstoppen i rally, og det er meget sannsynlig at enda yngre talenter er på vei inn i bildet.

Grener

Det har foregått Norgesmesterskap og Norgescup i ulike typer bilsport over lang tid her i landet. Hvert år settes utallige løp i gang, og hvert eneste av dem teller mot både individuelle seire og sammenlagte poeng. Mange ulike grener opprettholdes av Bilsportforbundet, derfor kan alle bilfrelste nordmenn prøve seg på det de brenner mest for. Rallycross er en tradisjonell norsk gren, men også gokart og vanlig racing er utbredt landet rundt. Man finner også ulike klasser med biltrial i Norgescupen, samt to mesterskap i Drifting. På toppen av dette konkurreres det i rally, offroad, bakkeløp, crosskart, autoslalåm, dragrace og shortcar. Noen av disse grene har du kanskje ikke hørt om, men de er alle en del av enten Norgesmesterskapet eller den såkalte N-cupen. Man deler også opp hver gren i ulike aldersgrupper, slik at både barn, ungdommer, voksne og seniorer kan finne ut hvem av dem som sitter på mest kunnskap og erfaring.

Turneringer og mesterskap

Det konkurreres for full guffe i ulike typer motorsport her i Norge, og de aller fleste av dem er helt gratis å følge med på. Større løp vises på TV, og alle andre er tilgjengelige på nettet. Dessuten kan man enkelt møte opp selv på plass for å se førerne kjøre inn mot mål. Diverse turneringer, enkeltløp og mesterskap avholdes i Norge året rundt, altså er det meget sikkert at du kan se et løp i umiddelbar nærhet til stedet der du bor. Norgesmesterskapet er i gang store deler av året, og Norgescup fyller inn de andre dagene når mesterskapet har pause.

Ulike løp

Over et dusin ulike løp avholdes som del av Norgescupen i rally hvert år. Fra midt på vinteren og ut til sensommeren kan man finne noe spennende å følge med på, det gjelder bare å huke av kalenderen. Sigdalsrally og Numedalsrally er spesielt populære, og her møter flest førere. Rally Sørland og Larviksprinten er også underholdende rallyløp, men det er selvsagt Rally Hokksund som bør være den store røde ringen i kalenderen. Hvis rallyet vil avholdes igjen, da. Det var nemlig ikke på programmet i 2016, dessverre. Rally Hadeland fikk en rekke tilskuere, men ingen her i Hokksund fikk muligheten til å møte opp ved Hoensvannet og se landets beste rallyførere kjempe om den beste tiden.

Rally Norway

Fra 2006 ble Rally Norway en del av programmet i Verdensmesterskapet, og dette har selvfølgelig hjulpet rallymiljøet i landet vårt. Utviklingen har gått raskere, og interessen har steget betraktelig. Rally Norway er en av sjeldne rallyløp som avholdes i snødekte omgivelser, derfor har også de internasjonale førerne som kommer hit satt pris på den norske naturen.